Namasté, mijn naam is Tessa

Betekenisvol zijn is mijn levensmotto.
Op vele manieren probeer ik van waarde te zijn voor mijzelf, mijn directe omgeving en voor de maatschappij. Ik werk graag met energie, dus ik onderzoek waar er energie is en weet deze in te zetten om iets te bereiken. Als er weinig of geen energie is, zie ik er een uitdaging in om deze op te wekken. Een nieuwsgierige houding in het leven vind ik belangrijk. Enerzijds om te ontdekken wat er al aanwezig is, zodat ik en anderen daarvan kunnen genieten en hoe ik dat kan helpen versterken, anderzijds om te ontdekken waar uitdagingen liggen waaraan gewerkt kan worden.

Yoga
Yogales geven voelt voor mij heel natuurlijk. Ik haal er voldoening uit als ik mensen op een veilige manier kan helpen ontspannen, onderzoeken en ontdekken hoe het is om verbonden te zijn met je lichaam, geest, emotie en energie. Ik ben opgeleid tot yin yogadocent aan de Nieuwe Yoga School in Amsterdam door middel van de Johan Noorloos Teacher Training. Daarnaast heb ik yoga Nidra (slaapyoga) bijscholing gevolgd bij Annemieke Latour.

Inmiddels heb ik ruime ervaring in lesgeven bij diverse yoga en sportscholen, in een fysiopraktijk en in het bedrijfsleven.

Coaching
Vanuit een coachende rol help ik mensen graag ontdekken hoe zij op hun manier betekenisvol kunnen zijn. Ik geloof dat dit iets is wat ieder mens in essentie wil en deze energie benut ik graag voor verbinding. In eerste instantie verbinding binnenin mensen zelf om vervolgens meer en oprechter in verbinding te kunnen zijn met anderen. Ik geloof dat je samen meer bent dan de som der delen.

Mijn coaching achtergrond bestaat uit ervaring als trajectbegeleider op het gebied van scholing, stage en werk en als welzijnscoach op het gebied van psychosociale klachten, somatische klachten en zingevingsvragen. Daarnaast ben ik specifiek getraind om mensen te kunnen begeleiden in hun burn-out proces. De training Vertrouwen in Burn-out is speciaal ontwikkeld voor professionals door psycholoog Jentien Keijzer.

Sociaal werk
In het sociaal domein ben ik actief in de rol van buurtwerker in Amsterdam West. Mensen enthousiasmeren, met elkaar verbinden en ondersteunen is hierin de rode draad. Mijn opleidingsachtergrond hiervoor bestaat uit de duale master Social Work en de HBO bacheloropleiding Sociaal Juridische Dienstverlening.