Wat is Yin yoga?

In het kort
Yin yoga is een langzame vorm van yoga die ontspannen en tegelijkertijd uitdagend is voor lichaam en geest. Als je regelmatig Yin yoga beoefent, wordt het lichaam sterker en gezonder, de geest wordt rustiger en vrijer. De algehele vitaliteit van je lichaam en geest neemt toe. Yin yoga is meditatief van aard, dus het helpt je ook om meer bewust (mindful) te worden.

Naast deze houdingen, bestaan er nog meer yin houdingen die op veilige wijze geïntroduceerd, gedemonstreerd en begeleid worden.


Bindweefsel en energiebanen
Yin yoga bestaat uit een reeks zachte houdingen die 3 tot 5 minuten worden aangehouden. Je ontspant je spieren en bereikt het dieper gelegen bindweefsel. Dit maakt je gewrichten soepel en sterk én verbetert de stroom van energie. Met behulp van yin yoga stimuleer je de meridianen (energiebanen) die door het bindweefsel en de organen lopen. Daardoor ontstaat meer rust, ruimte en flexibiliteit en wordt er bijgedragen aan meer balans tussen lichaam en geest.

Voor iedereen
Zeker voor mensen die veel in dezelfde houding zitten/ staan, achter de computer werken of juist fysiek zwaar werk doen, biedt yin yoga ontspanning, maar ook creativiteit en het geeft een flinke dosis energie. Yin yoga is voor iedereen! Jong/ oud , man/ vrouw, beginners en gevorderden. Wil je het een keer uitproberen of je medewerkers kennis laten maken met yin yoga? Kijk voor meer informatie bij ”Sessies/ Lessen”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *